Kos

Kos Adası Hakkında Bilgi

Türkiye’ye en yakın Yunan Adası olan Kos Adası, 12 yunan adaları grubunun en büyük iki adasından biridir.

Mitolojik tarihi oldukça eskilere dayanan Kos Adası, Hipokrat’ın kurduğu Asklepeion’un, bir tıp merkezi olarak insan tedavisinde büyücülüğün yerinin olmadığını ve bunun ancak eğitim ile sağlanabileceğini göstermiştir. Doktorların atası olarak sayılan Hipokrat, ilk defa bu adada hayat bulmuş ve modern günümüzde ise doktorların Hipokrat yemini etmek için bu adayı ziyaret etmesini sağlamıştır.

Kos tarihi kültür severler için benzersiz bir geçmişse sahip

Mistik yunan tarihinin izleri ile modern şehrin bir arada olduğu bu Kos Adası’nda, antik leopar, aslan ve yunus gibi yunan motiflerinin bulunduğu tapınaklar, harabeler, giyim dükkanları, alışveriş yerleri ve evler bir aradadır. Kos’da alışveriş veya gezi yaparken binlerce yıllık mitolojik bir tapınak yada antik bir heykel ile karşılaşabilirsiniz.

Tarihinin bu kadar eskiye dayandığı Kos Adası, aynı zamanda tabi güzellikleri ve oldukça geniş aktivite seçenekleri ile mutlaka gidilmesi gereken bir yer.

Kos’a nasıl gidilir?

Bodrum’dan sadece 5km uzaklıkta olan Kos Adası, aynı zamanda 290 km. uzunluğundaki sahilleri ile turizm açısından oldukça önemli ve güzel bir yere sahiptir.

Sabahları serin plajlarda güneşlendikten sonra, güzel bir restoran yada kafede yemek yiyebilir ve hemen ardından alışveriş merkezlerine giderek kendinize göre kaliteli ve renkli şeyler bulabilirsiniz. Akşam saatlerinde ise eğlence mekanlarında sabahın ilk ışıklarına kadar eğlenerek günün tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

Kos tatil ve balayı seçenekleri açısından yunan adalarının en popüler adalarından biridir.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu