Kanarya Adaları

Kanarya Adaları Hakkında Bilgi

Kanarya Adaları Afrika’nın kuzeybatısında 110 km açığında bulunur. Toplam 7 adadan oluşur.

Afrika’nın kuzeybatı kesimlerinin 110km açığında bulunan kanarya adaları toplam 7 ada olmak üzere adaların isimleri, Canaria, Las Palmas ili Gran Lanzarote, Fuerteventura, La Palma, Santa Cruz de Tenerife ise Tenerife, Hierro ve Gomera adasıdır.

Adanın gelir kaynağı muz üretimi ve turizmdir. Ada sıcaklığı 18-30 derece arasında ve iklim yapısı her türlü sebze ve meyvenin yetişmesine imkan verir. Kanarya Adaları’na özgü palmiye ağaçları çevrenin havasına farklı bir anlam katıyor. Adada papağan ve kanarya türleri gibi 200′e yakın kuş türü mevcut.

Kanarya adaları turları her isteğe farklı alternatifler sunuyor

Bu adalardan Lanzarote adası ortalama 300′e yakın volkanik tepesi ile ay yüzeyini andırıyor. Fuerteventura adası kıyıları ve kum tepeleri ile tipik bir afrika görünümüne sahip. Palma adası her türlü sebze meyvenin yetiştirilmesine imkan sağlıyor. iklim açısından bu kadar elverişli olması nedeni ile kanarya adaları içerisinde en yeşil iklime sahip ada. Adaların en küçük olanı Hierro adası. Gomera Basalt kayalıkları ile bir kaleyi andırıyor. Tenerife adası ise kanarya adalarının en büyüğü. Adanın üzerinde 3718 metre yüksekliğinde büyük bir dağ bulunmakta. Tenerife adası akvaryumları, havuzları ve bahçeleri ile geniş hayvan türlerine ev sahipliği yapıyor.

Adada yürürken yolda bir papağan ile karşılaşmanız mümkün. Adalarda özellikle yunusların ve deniz aslanlarının gösterilerinin bulunduğu bulundu parklarda bulunmakta. Milli parkta günübirlik yürüyüşler ve tırmanışlar düzenleniyor. İzana dağı bölgesinde Avrupa Uzay Ajansı’nın da kullandığı çok büyük bir astronomi gözlem evi yer almakta.

Tenerife adası 17. Yüzyıl İspanya mimarisi ile yapılmış binalara sahip. Kanarya adaları balayı çiftleri için ideal. Kanarya adaları farklı isteklere istenilen cevabı verebiliyor. Macera isteyenler volkanik turlar, egzotik orman gezileri veya Balayı çiftleri içinde ideal bölgeler mevcut. Bir çok balayı turisti egzotik ve güzel bir balayı tatili geçirmek için bu adaları tercih ediyor.

Zira kumsalda eşinizle birlikte gezerken sahilin alabildiğince uzanan rahatlığı, gökyüzünün gece ışıltıları ve egzotik ormanların verdiği doğal güzellikler ile bu tatil cenneti bölgesinden ayrılmak istemeyebilirsiniz. Kanarya adaları balayı, tatil ve eğlence açısından herkese hitap edebilecek harika bir yer.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu