Mauritius

Mauritius’a Ne Zaman Gidilir?

Hint Okyanusu’nda bulunan Mauritius, güneydoğu alize rüzgarlarından büyük ölçüde etkilenen tropikal bir iklime sahiptir.

Mauritius‘ta sıcaklıklar yıl boyunca yağışlarla birlikte oldukça ılımlı olsa da adayı ziyaret etmek için en güzel zamanlar Nisan ve Haziran ayları ile Eylül ve Aralık ayları arasındadır. Mauritius güney yarımkürede yer aldığından, yaz ve kış ayları Avrupa’da mevsimlerin tam tersidir.

Mauritius Hava Durumu yıl boyunca sıcak ve keyiflidir ve Hint Okyanusu’ndaki su sıcaklıkları da yüzmek için idealdir. Yıl boyunca seyahat edilebilecek bir destinasyon olan Mauritius için bakımından en ideal zamanı belirlemek, orada geçireceğiniz tatilden neler beklediğinizle de alakalıdır.

Türkiye’den Mauritius’a Türk Hava Yolları ile direkt, Emirates Hava Yolları ile Dubai aktarmalı olarak gidilmektedir.

Mauritius’a Yaz Aylarında Gitmek (Kasım-Nisan)

Bu mevsimde ziyaret ettiğinizde, günler uzun, sıcak ve nemlidir, okyanus suyu daha canlandırıcıdır. Yaz genellikle Mauritius’taki en yoğun turistik mevsimdir, bu nedenle özellikle sahilde kalabalığın olmasını bekleyebilirsiniz.

Sıcak, tropik bir iklim arayanlar günün çoğunu sahilde ya da denizde geçirebilirler. Bu, adanın plajlarını ziyaret etmek ve çok çeşitli su sporlarının tadını çıkarmak için harika bir zamandır, ayrıca dalış meraklıları Aralık ve Mart ayları arasında en berrak sulara sahip olacaklardır.

Mauritius’a Kış Aylarında Gitmek (Mayıs-Ekim)

Kış ayları boyunca hava yaz aylarına göre biraz daha serin olmakla birlikte, daha az yağmur yağar ve yağış olursa çoğunlukla akşamları veya gün içinde sadece kısa bir süreliğine olur. Daha az nemli olan bu dönemde, yürüyüş ve dörtlü bisiklet gibi adada sunulan iç faaliyetlerin çoğuna katılma zamanıdır.

Kış olmasına rağmen, özellikle de gün ortasında güneşin kuvvetlendiği zamanlarda güneş banyosu yapıp bronz bir tene sahip olmanız mümkündür. Sörfçülerin Haziran ve Ağustos ayları arasında Mauritius plajlarını ziyaret etmeleri tavsiye edilir. Bu süre zarfında Mauritius’un batı sahilinde, özellikle Tamarin ve Le Morne bölgesinde muhteşem dalgalara sahip olduğunuzdan emin olabilirsiniz.

Mayıs-Ekim sezonu boyunca, turist sayısının az olmasından dolayı tarihi ve doğal cazibe merkezlerinde daha az kalabalık vardır, bu nedenle bu yerlere rahat ve keyifli ziyaretler yapılabilir.

[mauritius]

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu