Mauritius

Mauritius’a Nasıl Gidilir?

Afrika’da Hint Okyanusu açıklarında yer alan Mauritius’a THY ile direkt, Emirates ile Dubai aktarmalı olarak gidilmektedir.

Mauritius Adası Fransız, Hindistan ve Afrika kültürlerinin kesiştiği, hem deniz hem de tarih turizmini bir arada sunmaktadır. Doğa ve tarihi güzellikleriyle ünlü Mauritius, muhteşem kumsalları ve zengin bitki örtüsüne sahip doğasıyla öne çıkıyor.

Mauritius’a Nasıl Gidilir?

Türkiye ile Mauritius arasında direkt uçuşlar bulunmaktadır. Türk Hava Yolları (THY) ile İstanbul’dan Mauritius’a haftanın 5 günü direkt uçuşları mevcut olup, yolculuk süresi yaklaşık 10 saat sürmektedir. Alternatif olarak Emirates Hava Yolları ile Dubai üzerinden aktarmalı gidilebilecek olan Mauritius’a, tercih edilen aktarma saatine bağlı olarak 13-18 saat arasında ulaşılabilmektedir.

Dubai aktarmalı uçuşlarda havaalanından dışarı çıkmayacaksanız Dubai vizesine ihtiyacınız bulunmamaktadır.

Mauritius Uçak Bileti

THY’nin Cuma ve Pazar günleri hariç haftanın diğer günlerinde İstanbul Havalimanı’ndan Mauritius’a direkt seferleri mevcuttur. Mauritius Uçak Biletinizi aktarmalı olarak tercih etmeniz durumunda, Emirates Havayolları ile, İstanbul Havalimanı ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Dubai üzerinden haftanın her günü Mauritius’a uçuşlar mevcuttur. Çıkış havalimanı ve aktarma saatlerine bağlı olarak Dubai üzerinden Mauritius’a ulaşım 13-18 saat arası değişmektedir.

Mauritius Vizesi

Mauritius’a seyahat edecek Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları 30 güne kadar olan seyahatlerinde Mauritius Vizesinden muaftır. Mauritius’a seyahat edeceklerin “seyahat tarihinden itibaren 6 ay geçerliliği olan” pasaporta sahip olmaları gerekmektedir. Ülkeye seyahatlerde gereken aşı ve bulaşıcı hastalıklar ile diğer dikkat edilecek sağlıkla bağlantılı konularda Sağlık Bakanlığı’ndan bilgi alınması gerekebilir.

[mauritius]

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu