Haberler

İşte Yaza Damga Vuracak Tropik Adalar

Yaz ayları yaklaşırken nerede tatil yapacağını düşünenler için; İşte bu yaza damga vuracak en güzel tropik adalar.

Yaz için tropik bir adada tatil planı yapıyorsanız bu haberimiz tam size göre. Beyaz kumlu plajlardan turkuaz sulara topik bir yolculuğa hazır olun.

Mercan Adalar Cenneti: Maldivler

Mercan Adalar Cenneti Maldivler
Mercan Adalar Cenneti Maldivler

26 mercan adasının etrafını çevrelediği 1.200 civarında büyüklü küçüklü adacıktan oluşan Maldivler tam anlamıyla bir cennet. Maldivler’in bembeyaz incecik tanelerden oluşan kumsalları bu tropik adayı diğer adalardan ayıran en önemli özellik. Maldivler özellikle balayı çiftlerin ilk tercihlerini oluşturuyor. Adalarla adaları çevreleyen mercan kayalarının arasında kalan lagunların beyaz kum renginin okyanusun derin mavisiyle uyumu dünyadaki nadir doğa harikalarından birini oluşturmuş. Kumsalları süsleyen bembeyaz ve yumuşacık kum taneleri, denizin üzerinde kurulu bungalovlar, palmiye ağaçları, binlerce sevimli canlıya ev sahipliği yapan denizaltı dünyası ve ada üzerinde yaşayabileceğiniz sınırsız romantizm.

Uzak Doğu’nun İncisi: Koh Samui

Uzak Doğu'nun İncisi Koh Samui
Uzak Doğu’nun İncisi Koh Samui

Koh Samui, son yıllarda oldukça revaçta. Tayland ekonomisine büyük katkı sağlayan Koh Samui, bozulmamış doğası ile dikkat çekiyor. Dünyanın en ucuz ülkesi olan Tayland’da ulaşım, yeme-içme, eğlence, alışveriş gibi faaliyetler çok uygun fiyatlara gerçekleştiriliyor. Tropik Samui adasında yapılacak birçok aktivite var. Samui adasında; maynun, timsah ve yılan çiftliklerini gezebilir, şelale ve yat turlarına çıkabilir, Tayland tarihini ve kültürünü tatmak için tarihi yerleri ziyaret edebilir, fil ve jeep safarilerine katılabilirsiniz.

Dünyanın Cazibe Merkezi: Seyşeller

Dünyanın Cazibe Merkezi Seyşeller
Dünyanın Cazibe Merkezi Seyşeller

Son yılların en gözde adalarından biri olan Seyşeller, beyaz kumları, palmiyeleri ve turkuaz rengi denizi ile egzotik bir atmosfer yaşamak için oldukça ideal bir tropik ada. Scuba’nın da en önemli merkezlerinden biri olan Seyşeller’e olan ilgi her geçen gün daha da artıyor. Özellikle su sporları için bulunmaz bir cennet olan Seyşeller’de; Mahe, Praslin ve La Digue’de balık tutabilir; su kayağı, rüzgar sörfü, kano gibi birçok aktiviteye dahil olabilirsiniz.

Doğa Harikası: Mauritius

Doğa Harikası Mauritius
Doğa Harikası Mauritius

Hint Okyanusu’ndaki Mauritus adası, tropik adaların içinde en çok fotoğraf çekimleri için tercih ediliyor. Dünyaca ünlü beyaz kumlu plajları ile doğa harikası bu tropik adada, geleneksel danslar ile karşılanacaksınız. Mauritius adasında muhteşem bir suda yüzmenin keyfini yaşayabilir, vahşi hayvanların arasında safari yapabilir, geleneksel dans şovlarıyla muhteşem akşamlar geçirebilir ve hareketli gece hayatında sabahın ilk ışıklarına kadar dans edebilirsiniz.

Hayran Kalacağınız Güzellikteki: Bali Adası

Hayran Kalacağınız Güzellikteki Bali
Hayran Kalacağınız Güzellikteki Bali

Doğa tutkunlarının en çok tercih ettiği tropik ada: Bali. Yeşil bitki örtüsü ve mercan kayalıklarıyla ünlü adada, gündüzleri bembeyaz kumların ve masmavi denizin tadını çıkarabilir, tarihi yerleri gezebilir, el değmemiş doğa karşısında hayrete düşerek yeşillikler içinde gezinebilir, alışveriş yapabilirsiniz. Ayrıca makul fiyatlara kiralayabileceğiniz bir motosiklet ya da bir arabayla adayı dilediğiniz gibi gezebilirsiniz. Akşam ise güzel bir restoranda farklı soslarla hazırlanan egzotik Bali yemeklerini tadabilirsiniz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu