Goa

Goa Adası

Goa adası Hindistan’ın batı kıyısındadır.Goa adası tatil adasıdır.Sessiz sakin, hindu kültürü ve kendi senteziyle farkını hissettirmektedir.

Goa Hindistan’ın batı kıyısında kalmaktadır.Goa bir ildir.Goa gümdüz sahillerindeki huzur gece ise partileri ve sıradışı aktiviteleriyle ön plandadır.

Goa’ya Nasıl Gidilir?

Goa’ya Nasıl Gidilir? Goa’ya gitmek için uzun bir yolculuğa katlanmak gerekmektedir. THY’nin Bombay’a direkt uçuşları ile Goa’ya aktarma yaparak gitmek mümkündür. Goa’ya Nasıl Gidilir? Tren yolculuğuda Goa’ya Bombay’dan aktarma yaparken kullanılabilecek alternatifler arasındadır.

Goa Ulaşım

Goa ulaşım aracı motosiklettir. Motosiklet seyahati ile gezilecek heryere gitmek isteyeceksiniz.

Goa Hava Durumu

Goa hava durumu kışın 26 derece sıcaklıkta seyretmektedir. Yazın ise 40 derece sıcaklık değerlerine kadar çıkmaktadır.

Goa’ya Ne Zaman Gidilir?

Goa’ya ne zaman gidilir? Goa’ya ekim ve şubat ayları arasında kış dönemindeki iklim koşullarında gidilir. Yaz ayları dahilinde Haziran ve Eylül’de Goa’ya giderseniz muson yağmurlarının etkisinde kalmanız muhtemeldir.

Goa Nüfus

Goa nüfusu bir milyon üç yüz bin civarındadır.

Goa Para Birimi

Goa para birimi rupidir.Rupi Hindistan’ın para birimidir.Goa’da rupi kullanmaktadır.Goa adasında yabancı dövizler de yaygın olarak kullanılıyor.

Goa Vize

Goa Hindistan’a bağlıdır. Bu yüzden Goa vizesi alırken Hindistan Konsolosluğu ile görüşmek gerekmektedir. Goa Türk vatandaşlarına vize uygulamaktadır.Goa vizesi almak zor değildir.Goa Vizesi için Hindistan Ankara Büyükelçiliğine gidip rahat bir şekilde işlemler halledilebilir.

(Ankara Telefon: 0 312 4382195) ya da Hindistan İstanbul Başkonsolosluğu’na (İstanbul Telefon: 0 212 2962131) başvurabilirsiniz.

Goa Gezilecek Yerler

Goa gezilecek yerlerinin en başında Portekiz kolonisi olan Portekiz kültürüyle bezenmiş yerleri gelmektedir.
Goa bölgesinde birçok Hindu tapınağı bulunmaktadır. Goa Gezilecek Yerler , hepsinin ötesine Goa yaşam tarzının en önemli unsuru partiler. Goa-Trance türünün doğduğu yerdesiniz. Kendinizi müziğe bırakın ve buranın zevkini yaşayın. Goa plajlarını da görmeyi unutmayın.

Goa ‘da Nerede Kalınır?

Goa’da Nerede Kalınır?Goa’da bir sürü butik otel bulunmaktadır. Turistlerin kalması için çok özel dizayn edilmiş bu butik otellerin fiyatları lükslüklerine göre değişmektedir.

Casa Candolim (854 Camotimvaddo, Candolim Beach Road, Candolim): Bölgenin en güzel butik oteli Casa Candolim eski bir Portekiz villasından bir otele dönüştürülmüş. Bu butik otelde iki kişilik konaklama yaklaşık 250 dolar.

Goa Plaj Evleri

Goa plaj evleri ,Goa’nın plajlarında, birçok küçük pansiyon bulunuyor. Buralarda konaklama da çok ucuz; iki kişilik bir odanın fiyatı 10 ile 30 dolar arası.

Goa’da Nerede Ne Yenilir Ne içilir?

Goa’da Nerede Ne Yenilir Ne içilir? Republic of Noodles (Lemon Tree Amarante Beach Resort, Candolim): Kuzey Goa bölgesinin yiyecek cennetinde Asya mutfağının keyfini çıkartıp dilediğiniz yemeği yiyebilirsiniz.Hindistan yemeklerinin sunulduğu Goa’da değişik lezzetler bulabilirsiniz.

Goa Büfeleri

Goa’da Nerede Ne Yenilir Ne içilir? Goa Büfeleri, Goa yemek kültürü için önemli yere sahiptir.Sahilde bir çok goa büfesi bulunmaktadır.Shining Star Beach Shack (Baga) yani Goa’da yaygın yemek kültürü, sahildeki küçük büfelerden beslenmek. Bunların en ünlüsü de Baga Plajı’ndaki Shining Star.

Goa Alışveriş

Goa alışveriş yapacak imkan bulunmamaktadır. Daha doğrusu alışveriş cenneti olarak nitelendiremeyiz. Goa alışveriş adına Hindistan’ın genelinde görebileceğimiz butik hediyelik eşyalar bulunmaktadır. Bunlar dışında Goa alışverişi baharat ve boya satın almak için en doğru adrestir.Goa alışverişi için pazarlık yapmayı unutmamanız gerekmektedir.

Goa Dili

Goa dili resmi olarak Konkani’dir.Goa dili konkani sadece Goa eyaletinde konuşulur ve sadece Goa’da resmi dil olarak geçmektedir.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu