Bali

Bali Ada

Bali adası beyaz kum plajları, tapınakları, Uzakdoğu kültürü ile balayınız, tatiliniz ve iş dünyanızdan uzak vakit geçirmeniz için sizi beklemektedir.

Bali adası sizin için adeta cennetten bir parça sunmaktadır. Bali adası tanrılarının adasıdır. Bali adası denilince tanrılarla beraber geçireceğiniz destinasyon hizmeti sizlere sunulmaktadır. Bali adası turları ile balinin mimarisi, beyaz kum plaklarını çarpıcı güzellikleri ile balayınızı geçirebilirsiniz.
Bali adası destinasyonu heyecan dolu romantik balayılar geçirebileceğiniz ender yerlerden bir tanesidir. Bali adasında her çeşit lüks otel bulabilmektesiniz. ’Ye Dua Et Sev’’ adlı Julia Roberts’ın başrollerini paylaştığı filmi Bali adasında çekilmiştir.

Bali adasının en büyük şehri Denpasar’dır. Bali adasında gezebileceğiniz en güzel üç Bali şehri ise Denpasar, Kuta Bölgesi ve Ubud şehridir.

Bali Para Birimi

Dolar ile de alışveriş yapabileceğiniz Bali para birimi Rupiah’tır.
Bali Ne Yenilir Ne İçilir?

Bali Ne Yenilir Ne İçilir?

Okyanusta bulunması nedeniyle balık alternatifli ürünler ön plandadır. Bali adasının en önemli yiyeceği pirinçtir. Bali Ne Yenilir Ne İçilir? Bali adasında en önemli yemeklerden bir tanesi de tanrıların armağanı olarak adlandırılan Nasi Goreng dedikleri kızarmış pirinçtir. Bali adasında kızarmış pirinç yemenizi tavsiye ederiz. Bali Ne Yenilir Ne İçilir? Bali adasında Uzakdoğu kültüründen yemeklerde sunulmaktadır. Baharat ağırlıklı bu yemekler ağız tadınıza göre çeşitlenmektedir. Bali adasının en önemli yiyeceklerinizden biriside kuşkusuz tropik meyvelerdir. Çeşitleriyle sayısız meyve bulunduran Bali adasında eşsiz lezzetli tropik meyveler sunulmaktadır.

Bali Adası Ulaşım Bali Vize

Bali adasına direkt olarak Türkiye’den uçuş bulunmamaktadır. THY ile 12 saatlik Singapur uçuşu ardından aktarmalı olarak 2,5 saat süren Bali uçağına binebilmektesiniz THY haricinde kullanılabilecek olan Singapur Hava yolları, Emirates, Etihad, Qatar Hava Yolları Bali adasına giderken kullanabileceğiniz havayolları hizmetleridir.
Bali vize konusuna gelince, Bali adası Endonezya’ya bağlıdır. Endonezya-Türkiye arasında vize sorunu kaldırılmıştır.30güne kadar yapılan turistik gezilere vize istenmemektedir. Pasaportunuzun geçerlilik süresinin 6aydan fazla olmaması gerekmektedir. Bali vize sorunu olmadığından dolayı pasaportumuzu alıp rahat bir şekilde Bali vizesiz girişi sağlanabilmektedir.

Bali İklimi

Bali iklimi genelde ılıman ve nemli bir iklime sahiptir. Bali İklimi 29-34 derece ortalama hava sıcaklığı ile neredeyse bütün yıl güneşli diyebiliriz. Bali İklimi yağmur mevsimi olarak Aralık ve Mart ayları bilinsede, yağmur hava sıcaklığını değiştirmediğinden baliye gitmenizde sıkıntı yaratmayacaktır. Bali İklimi göz önüne alınırsa Bali adasına en iyi gidiş zamanı Nisan-Kasımdır.

Bali’de Neler Yapılır? Bali Masajı

Dünyaca ünlü Bali masajını mutlaka yaptırmalısınız. Ayrıca yeşilliğe doyacağınız Ubud turu kesinlikle yapılması gerekenler listesinde. Ubud turunda elinizle maymunları besleyebileceğinizi unutmayın.

Gündüz tapınakları ziyaret ederken, Jimbaran’da gece kumsalda ayaklarınız okyanusun içindeyken deniz ürünlerini deneyin. Hard Rock Cafe Bali’yi gece eğlenceleriniz arasına sıkıştırın.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu